Wat kost een Quooker? Dit is wat je kunt verwachten
Op verjaardags-, sinterklaas- en kerstlijstjes zal een Quooker kokend water kraan in veel gezinnen voorkomen. Een Quooker kokend water kraan is vandaag de dag haast niet meer uit een keuken weg te denken. Sterker nog, in de meeste nieuwgebouwde keukens behoort een kokend water kraan vaak al tot het standaard meubilair. Daarnaast kiezen mensen die hun huidige keuken renoveren ook vaak voor een kokend water kraan. Dit komt omdat een een kokend water letterlijk en figuurlijk hot is. Sinds Quooker in 1970 de eerste kokend water kraan op de markt bracht, heeft dit product een flinke groei doorgemaakt. En niet voor niks, want een kokend water kraan heeft ontzettend veel voordelen. Maar, wat kost een Quooker nu eigenlijk? In deze blog zetten we alles overzichtelijk op een rij.
Bij voorgaande klanten hebben wij gemerkt dat er een misverstand heerst op het gebied van kosten van een Quooker kraan . Logisch, want voor de meesten onder ons is de wereld van kokend water kranen niet een wereld waar je in thuis bent. Het misverstand dat heerst is dat veel mensen denken dat de elektriciteitsrekening behoorlijk zal stijgen na aanschaf van een Quooker kraan. Laten we duidelijk zijn, de aanschafprijs van een Quooker kraan staat vast. Op deze kosten kan jij je dus prima voorbereiden.
Toch zal jouw elektriciteitsrekening niet stijgen. Uiteraard heeft een kokend water met bijgeleverd reservoir een bepaald energieverbruik. Zonder toegeleverde energie is jouw reservoir namelijk niet in staat om het water op te warmen tot de gewenste temperatuur. Maar dit energieverbruik is allesbehalve groot. Sterker nog, recent onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer een Quooker kraan wordt vergeleken met bijvoorbeeld een waterkoker, het energieverbruik van een Quooker kraan lager is. In andere woorden: de Quooker kraan verbruikt dus minder elektriciteit. Naast een bezuiniging op energie en elektriciteit bespaar je ook nog eens een hoop water.
Tap met Quooker alleen de benodigde hoeveelheid water
Wanneer jij zin hebt in een kop thee, gebruik jij hoogstwaarschijnlijk een waterkoker om dit te realiseren. Jij weet vast als geen ander hoe lastig het is om in te schatten hoeveel water je nu in de waterkoker moet stoppen. Liever te veel dan te weinig en dus gaat er iedere keer een klein beetje water verloren. Nu is dit voor een keer niet zo erg, maar als je dit een jaar lang doet, loopt het aantal liters verloren water al snel op. Met een Quooker kraan tap jij direct in het glas kokend water. In andere woorden verbruik jij dus alleen het aantal liters water wat je daadwerkelijk nodig hebt om te genieten van een kop warme thee.
Daarnaast koelt het water in een waterkoker na verloop van tijd weer af. Wanneer jij dus de volgende dag weer een kop thee wilt drinken, moet de waterkoker weer energie gebruiken om het water op te warmen. Het reservoir van een kokend water kraan kan worden vergeleken met een waterkoker. Echter is er een groot verschil. Het reservoir is namelijk uitstekend geïsoleerd. Het grote voordeel hiervan is dat wanneer het reservoir energie heeft gebruikt om het water op te warmen, het water lang warm blijft. Kortom, het reservoir hoeft maar eens in de zoveel tijd energie te gebruiken om het water op de juiste temperatuur te houden.
Wat kost een Quooker kraan nu echt?
De prijs van een Quooker kraan hangt af van een aantal factoren. Zoals we al eerder zeiden, staat – om te beginnen – de aanschafprijs van een Quooker kraan vast. De aanschafprijs van een Quooker is tussen de 505 – 2588 euro. Waar je met de Nordic Single tap het goedkoopste uit bent, zal je voor de Quooker Fusion meer betalen. Ook de kleur van de kraan kan de prijs beïnvloeden. Zo is een gouden finish bijvoorbeeld duurder dan een chroom finish. Uiteraard bepaal jij zelf de kleur!
Daarnaast speelt het reservoir wat jij bij de kraan koopt een belangrijke rol in de prijs van jouw kokend water kraan. Quooker heeft drie verschillende reservoirs. Met het Pro3 reservoir van Quooker tap jij in een handomdraai drie liter kokend water. Echter is dit reservoir niet geschikt als jij ook een beroep wilt doen op warm water. Hiervoor is de combi - of Combi+ boilerbeter geschikt. Met deze reservoirs tap jij water op iedere gewenste temperatuur, en dat in een recordtijd! Mocht jij naast koud, warm en kokend water ook gekoeld en bruisend water uit jouw kraan willen, dan is het van belang dat jij de Quooker CUBE als extra reservoir aanschaft. Deze wordt aangesloten op het hoofdreservoir en stelt jou in staat om bijvoorbeeld in de warme zomermaanden optimaal te genieten van een glas gekoeld en bruisend water.
Verbruik Quooker kokend water kraan
Zoals we eerder in deze blog beschreven, zorgt een Quooker kraan voor waterbesparing doordat je de exacte hoeveelheid water kan tappen. Desalniettemin zou het een leugen zijn als we zeggen dat een Quooker volledig groen is. Uiteraard moet het water in de boiler warm worden gehouden. Hiervoor gebruik het reservoir zo’n 10 Watt energie. Om dit in een perspectief te zetten: jouw spaarlamp gebruikt gemiddeld 11 Watt. In andere woorden: het verbruik van het reservoir is ontzettend laag. Per jaar gebruikt het reservoir zo’n 87 kWh om jou te kunnen voorzien van warm en kokend water.
Quooker reservoirs worden vaak vergeleken met kleine keukenboilers. Wanneer we goed naar deze wedstrijd kijken, wint een Quooker reservoir met gemak. Doordat bijvoorbeeld het Combi-reservoir van Quooker zo goed is geïsoleerd, bespaar je al snel 50% energie ten opzichte van een keukenboiler.
Dit ben jij kwijt aan de Quooker installatie kosten
Jouw voorgangers bij Kokendwatergigant die een Quooker kraan kochten, vertelden ons vaak dat de montage ervan lastig was. Naarmate we deze opmerking vaker hoorden, hebben we een montageservice opgericht. Jij laat onze monteurs jou binnen 48 uur opbellen als je de optie ‘montage’ aan vinkt bij jouw bestelling. Onze monteur zoekt net zo lang in jouw agenda om een dag te vinden die echt voor jou uitkomt. De prijs van onze montageservice is 169 euro. Ontdek meer over de montageservice