.webp)
Selsiuz veelgestelde vragen
Kokend water kranen van Selsiuz kunnen soms wel is een vak apart zijn waar je je wel even in wil verdiepen. Wij weten ook dat een kokend water kraan uitzoeken geen dagelijkse boodschap is. Ook begrijpen wij dat je er wat vragen over kan hebben. Daarom hebben wij voor jou de meest gestelde vragen even op een rijtje gezet zodat we je op weg kunnen helpen. Staat je vraag er niet tussen? Onze kokendwaterexpert Marcel staat jou graag te woord. Neem contact op door te mailen, chatten of bellen.
Help! Er komt geen warm / kokend water uit de kraan?
Er zijn verschillende redenen waardoor dit kan gebeuren. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje:
- De stekker zit er niet in
- Boiler is nog niet op de juiste temperatuur. Wacht daarom even totdat het lampje blauw/groen is.
- De groepenkast kan uitgeschakeld zijn
- De boiler staat misschien niet aan. Druk ongeveer 0,5 seconden op de AAN/UIT knop
Waar is een kokend water kraan allemaal goed voor?
- Snel theezetten
- Een eitje of noodles koken
- Desinfecteren van babyflessen en spenen
- Het ontvellen van tomaten
- Het reinigen van keukengerei
Zijn de kokend water kranen veilig?
De kokend water kranen van Selsiuz zijn beveiligd met een beveiliging systeem. De water kranen zijn daarom niet gevaarlijk voor jonge kinderen. Selsiuz maakt namelijk gebruik van een druk-en-draaibeweging waardoor kinderen niet in aanraking kunnen komen met het kokende water. Daarnaast heeft Selsiuz ook een paneel met druktoets in het keukenblad verwerkt waarbij je twee keer op de knop moet drukken voor water.
Waarom zit er een wit laagje op mijn thee?
Er worden luchtbelletjes aan het water toegevoegd uit de kraan. Door deze luchtbelletjes in het water spettert de kraan ook niet alle kanten op. De luchtbelletjes ‘dragen’ als het ware de thee waardoor dit te zien is in jouw thee. Het is dus een feit dat er een schuimlaagje op kan zitten als het water wat kouder is. De tip is om even kokend water erbij te tappen en eventjes wachten totdat de lucht verdwenen is uit het water.
Hoe geef ik onderhoud aan mijn kraan?
Met heel simpel afwasmiddel of schoonmaakmiddel. Een huishoudelijk product wat je altijd wel hebt staan! En nog een goede tip: je kunt kalk verwijderen met citroensap. Gebruik hiervoor alleen geen schuurmiddel of schuursponsjes maar bijvoorbeeld een zacht doekje.
Hoe geef ik onderhoud aan mijn boiler?
Met een zachte droge doek kun je de boiler vanaf de buitenkant afnemen. Doe ongeveer iedere 6 maanden een controle op de inlaatcombinatie. Door aan de draaiknop te draaien van het ventiel kun je de kalkafzettingen en het vuil verwijderen. Hier komt water uit wat via de afvoerbuis weer weg kan stromen. Tip: Open de boiler nooit zelf, hierdoor vervalt namelijk de garantie.